London

NU STICKER JAG, GLAD VALBORG!

Sent inlägg

En viktig människa som jag har annat för mig än att blogga hela dagarna där av de sena inlägget. (Det är sant). 

Efter att ha svättat ner mig genom att ha ridit en ung galopphäst i skogen åkte jag hem och fortsate att jobba som ett as med huset, men denna gång på husets utsida, jag har nämligen börjat röja bort all färg med hjälp av min mega-skrapa (från Jula!) Yeah! Med ett fast handtag började jag skrapa på baksidan, och den gamla färgen bara flög av och landade... i mitt hår! Trots en dusch så har jag vita plast-färg-prickar i mitt underbart vackra hår... vem har sagt att livet är lätt??? 

Strax efter min otroligt sköna dusch ringde min käraste köttar-vän Daniel (http://danielisaksson.com).  London börjar nalkas!  (han och mr. T kommer att vara där samtidigt som mig). Väntar bara på svar från stor-josse om hur jag tar mig från flygplatsen till henne på enklaste sätt innan jag kan slappna av... men jag måste erkänna att självaste taggningen är brutal! London kommer inte ens att finnas kvar när när vi åker tillbaka till la Suéde!  

Henry kommer för övrigt hem nu på fredag, då jag är i London! så... Henry om du läser det här så bara så att du vet så finns det lite yourghurt, mackor och liknande i kylen så du behöver inte handla det första du gör!!!

Veckans fråga:
Har du någonsin köpt en cheese från donken, lagt den i din bröstficka?

Så här fint är det utanför min dörr i v-tuna!



Ha en fin dag /Din bästa vän -Madeleine.

Jordiga gubbar

Då Sara Flygare sket sig gick jag all in för att se om det fanns några platser kvar från Face stockholm makeupschool... jag hade skickat in en sk. "intresseanmälan" men jag antog att det inte var så man anmälde sig till kursen. Efter osvarade samtal, fel nummer osv. kom jag fram och fick tala med rektorn på skolan! Det fanns fåtal platser kvar så jag brännde iväg ett mail och nu väntar jag på fakturan så att jag kan säkra min plats! Tjohoo! Klicka här för att komma till skolan.



Sitter hemma hos min bitch Max, var ledig igår och hjälpte Bella med att titta på hennes gymnasieval, jag fattade ingenting av den hemsidan men men det verkar som att hon har fått bra på bildproverna i alla fall!! :) Grattis! Hörru lillan, kör stenhårt nu och gör ditt bästa så kommer du in! Jag tror på dig!!

Just nu finns det jordgubbar från Spannien inne på coop  för 10 kr! Längst ut på spetsarna smakar dom riktigt nice! (och längst in är de typ omogna). Men det var en försmak på sommaren! yeah!
AAHH! Men ikväll/natt blir det att jobba!

/mådde

Mördar-Noble!

Sökte på medryttarhästen på internet för att kolla lite gamla resultat så hittade jag en massa bilder på honom, den mörkhåriga tjejen som leder honom är ägaren Agnes!

Blögg

Idag har jag nog gjort det tråkigaste som finns, nämligen strukit. Samtidigt som jag höll på att dö av tristess drömde jag om den här skrynkelbortagningsmaskinen som man kan köpa på tv-shop, "Tobi", så tråkigt som det är att stryka så skulle en sån göra undervärk! 

hehe btw så har min bror skapat en blogg, så nu har alla tre syskon varsin. Det började med att jag skaffade en när jag gick i gymnasiet som sedan dog, sen skapa Bella sin, jag började om nu och Richard hakade på. 

min gamla:
http://madeleinetafs.blogspot.com

Bellas
http://isabelletafs.blogg.se

Richards
http://richardtafs.wordpress.com

:D

Mor, far och syster kommer hem idag! Fast jag är på jobbet då så jag slipper se deras lyckliga ansikten och all skrik om hur underbart de har haft det... snyft.... men jag åker faktiskt till London snart så då jävlar blir det pang pang!!
muuh/m

jord under naglarna

Ledig idag! Vaknade av att jag fick ett sms av Agnes (jag hjälper henne med hennes häst Noble Splendour) med en bekräftelse att Noble kommer att flyttas från "Träningscamp Angarn" till ett privat stall 10 min från Vallentuna centrum! Efter att en massa nya hästar och galopptränare flyttat in i den andra delen av det stall som en gång tillhörde Agnes man har det blivit sämre stämning i stallet med skitiga fikarum och en massa skitsnack så fans det ingen anledning att stanna kvar där efter att Dropp dött. Det nya stället ska det finnas både inom och utomhus ridbana samt olika sorters hästar och människor med olika mål, både inom trav, dressyr och hoppning, inte bara galopp som de förr stället. Jag ser fram emot att åka dit!

Övrigt så har jag och Max gjort ett rejält ryck i trädgården idag, för att förbereda örtagården! Jävlar vad vi har kämpat, det var bara att försöka att hugga sig igenom den jättelika djungeln av döda växter och blöt mossa. Mossan låg som en tunn hinna över hela landet och följde med krattan på en gång. Till Coop för att köpa blomjord (5 st 50 liters säckar för 99kr, som hittat!) och vända ner i den redan befintliga (och bördiga!) jorden. 
YEAH! Här nedan kommer lite före och efter bilder :)

Vi hittade även en sten platta på tomtens framsida och när vi tog bort mossan på den hittade vi ännu fler som låg invid varandra, den nya grillplatsen kanske?!

I fredas var de 21 års party för Wennerlund! Flera från 4'e grupp var där, bla. Thim, Tornmalm och Shifen! Men även fröken Nilsson Ek och Boeke (som jag tyvärr missade) ! Känns som att det var som igår man träffade dem även fast det var nästan ett halvår sedan (bortsett från Ek som jag faktiskt träffade samma dag som Linda flyttade ut)
more is more


Mjölktanten

Vi hittade en rätt så rolig lapp på ett kylskåp på jobbet igår, kylskåpet låg inne i SL-centret på Gullmansplans tunnelbanestation. Det måste ha varit ett trauma för den stackars tanten (handstilen såg ut att vara en honas) vars mjölk hade blivit förstörd. Jag och min kära kolega Jossan vågade inte gå tillbaka och fota då vi inte ville märka uppmärksamhet av de två poliserna som stod intill kylskåpet (Jossan noterade snabbt och diskret att ingen av poliserna bar vigselring, snyggt jobbat!) På lappen stod det: 

DU SOM SÄNKTE TEMPERATUREN TILL MAX. DU ÄR SKYLDIG MIG ETT PAKET MJÖLK, DET ÄR FAN INTE OKEJ!!!

Vi skrattade högt och länge! Ikväll ska jag, bror, Max och brors lilla amerikanska vän grilla Det ska bli gott med lite kött!

Koppar vs kebenekajse

Jag vet inte men folk på mitt jobb är duktiga att påminna mig om min tabbe då jag inte visste vad koppar var... (tänkte inte på att det fanns en metall som hette koppar utan tänkte på vanliga kaffe koppar, resten av historien förblir en gåta) men se, mördar Törlund visste inte vart kebenekajse låg nånstans! och hon bor ju i Norrland! :D jag känner mig inte så blåst längre :)


Wennerlunds dag!


Tjoho! Jag håller på att röja upp i mamma och pappas hus då finbesök kommer idag! Det är inga mindre än min kära stridsparskamrat Törnlund och Torgén, två lumpen vänner som ska spendera natten här! De har farit från Sundsvall/Arboga för att gratta en annan lumpen polare; orginalet Wennerlund! han fyller 21 år idag Grattis!! Det skulle visst vara många som skulle arbeta idag så jag frågade om jag inte kunde få ta ledig idag, och det fick jag! Härligt! sist jag träffa människorna var den 2'a December då det var Hästens dag på K1, men pga. jobb så missade jag hela spektaklet på K1... och jag har ju trots allt jobbat bra förra och den här veckan och det blir en dela nästa vecka också. Framför allt har jag jobbat själv! Nä jag är värd att få träffa mina små lumpen vänner denna dag i och med att det är så långa hopp i mellan! Jag har saknat er :)



Snart så ses vi storJosse!

Lönen trillade ner på kontot idag! Tyvärr var den inte så långvarig där då jag har en del utgifter den här månaden, bland annat mördarvandringen upp på Kebnekajse och Roskildebiljetten! Biljetten till Roskilde är bokad och det är bara att hämta ut den! 
Sen för att inte glömma blir det en tripp till London snart! Jag åker på Valborgsnatten och kommer hem på måndan, Theo & Danne åker ungefär samtidigt fast med ett annat plan (Ryan, min bäste vän!) Väl på plats våldgästar jag min kära lilla vän JosseB och bor hos henne!  jag ska få låna Max kamera också efter som att den jag äger håller på att falla ihop (2,0 megapixel-kamera) hehe Väl mött! Josse är min bästaste-röjar-vän och flydde till London i höstas för att lära sig engelska och jag har knappt sett människan sen dess. Så nu är det dax!!! här är några bilder på från röjar-milano!


Aska + Donna = Sant!

Världen har pissat på mig hela veckan; jag missar tåget när jag skulle träffa Englah, jag bränner min stackars lilla hand på Theos farliga ugn och Agnes underbara fullblodshingst Dropp (jag är medryttare och rider hennes hästar) somnade in. 
Som grädde på mosen är min lilla syster och föräldrar i Thailand och blir bruna (brända) medan jag är här hemma, blek, fet och hundvakt. Inget fel i att vara hundvakt, jag älskar att vara med Aska! Men problemet är att jag har katt, och aldrig att jag tänker pendla varje dag mellan Enebyberg och Vallentuna! 
Detta löste jag med att ta med katten som fick under en tid bo hos min bror, men i och med att han åkte till Tyskland ville jag inte att hon skulle vara själv hos honom i fall att hon skulle förstöra något... Donna som hon så vackert heter flyttar då upp till övervåningen i huset. hehe stackars lilla Aska, Donna började ställa sig och titta ner på Aska i trappan och ja, retas. Donna förstod att Aska inte skulle komma upp hit så det var ju perfekt för henne att titta ner på Aska. Två gånger den här veckan har jag burit ner Donna och hållit om henne för att se djurens reaktioner, med ett stressat resultat för båda parterna. Som jag alltid trott, man kan inte lära gamla hundar att sitta, Aska skulle aldrig acceptera en kisse. Trodde jag, tills idag! Jag och Max var på väg ner för trapporna då vi bemöttes av de båda djuren -Tillsammans! Yeah! olydig som Aska är hade hon gått upp till mellan trappen och divig som Donna är låg hon där bredvid Aska och rullade sig på marken. :) Underbart! 

Aska & mördar-Donna


Nu hoppas jag att mor och far inte blir arga att kissen är i huset (hon har inte förstört något... än) Titta va fina de är tillsammans! Äntligen så kan Aska få följa med mig hem utan att jag behöver oroa mig för att hon ska äta upp katten! 

Skärtorsdag

Samma huvudvärk idag igen, men jag har kommit fram till att det måste vara vätskebrist. Jag är så dålig på att dricka vatten... Det blev en lång natt i natt igen, kommer inte att komma till sängs för ens vid 05... 
Åh, jag träffade Theo igår innan jobbet! Åh lilla Theo jag har saknat dig! Vi går om varandra hela tiden då han pluggar dag och jag jobbar natt. Det är synd, jag vill umgås med dig mer... Blev så himla glad när han ringde på morgonen, trots att han väckte mig hehe.. :)

Ingen Påskkäring har varit här och knackat på idag... och inget ägg har jag fått... Var till mormor i dag för att lämna lite medicin till henne och då hade jag köpt med mig lite godis som jag gav henne och åh vad glad hon blev! Tror nästan att hon blev gladare av det än mitt sällskap haha. Max var med också, som vanligt påminde mormor mig om hur smal jag var och sa att jag kunde gå upp 6 kg till, men Max han kunde gå upp mint 10 kg till. Ska jag ta det som en pik?

Fick för övrigt ett besked från Sara Flygare idag om att kusen i höst inte blir av. Fan! men som tur är hade jag ett alternativ, Face Makeup school med självaste Tuija Valén som lärare! jag har skickat in en intresseanmälan så får vi se hur det går... om jag inte kommer in där vet jag inte alls vad jag ska göra i höst? Jobba på som vanligt? Läsa några kurser på universitetet kanske... undra när det är försent för att anmäla sig för det... oh panik men det löser sig säkert... Det gör det alltid!


Nu för att inte missa, i måndags så var det Mördar-Chrilles 21 års dag! Jätte grattis i efterskott!!! :D





Örtagård!

Vaknade med en riktig -jag har sovit för lite- huvudvärk i morse, var inte hemma från jobbet förrän vid 04:00 på morgonen... Segt med sena nätter för man missar så himla mycket av dan! Men det är väl kanske det som också är en fördel att jag är ledig på dagen så att jag kan njuta av dagsljuset... Men det bli inga ute kvällar... Jag har precis upptäckt att jag ska jobba hela den här veckan -varje dag! Jag var helt säker på att jag skulle få vara ledig på torsdagen men icke... under en två veckors tid är jag ledig nästa vecka på tisdagen och på söndagen, alla andra dagar mina vänner jobbar jag! (Rättelse, alla andra kvällar...)

Idag ska jag träffa Josefina innan jobbet. Det blir nice, vi ska promenera på djurgården! Jag älskar att vara ute och promenera när det är fint väder ute, speciellt nu när man verkligen kan känna våren i luften! 

Jag och Max tog beslutet att vi skulle leva billigt och lyxigt i sommar så i torsdags började vi så vår egen örtagård i ett litet miniväxthus av plast, för att senare när örterna växt till sig, plantera det utomhus utanför köksfönstret! Nu har det gått 5 dagar och basilikan har redan börjat gro det går fort! Örtagården består av... Röd och grön Basilica, Timjan, Gräslök, Persilja och Rosmarin! hehe lite senare när jag fått min lön ska jag köpa sättpotatis och odla morötter och lök! Eco Eco!

Här nedan kommer en bild på mördar-Max som fixar med miniväxthusen från i torsdags! 

I torsdags

Vårtecken!

Vår i V-tuna
Förra veckan började den stora vårstädningen i Vallentuna för att lyckas få bort alla löv innan alla växter börjar titta fram, under en massa löv låg det första vårtecknet! En stund senare hittade vi också en gul blomma som jag råkade kratta sönder, men inga blommor ska gå till sprillo så Max plockade upp den arma lilla blomman och satte den i ett shotglas på bordet. Blomman hade nog gjort sig bättre kvar ute där den låg då Donna kom och åt upp blomman, kvar på bordet var bara stjälken.

Första inlägget!

Yeah! Dax igen men nu mer för att kunna hålla folk uppdaterade om vad jag egentligen gör om dagarna! 

Kort om mig
Madeleine, är 20 år och bor på Uddnäs gård i Vallentuna med katten Donna och myrorna. Gick na/estet-bild på dagy, studenten 07, ryckte in på LG/K1 4'e skvadron 1'a pluton där jag träffade hunken Max och jag jobbar nu som väktare på Svensk Bevakningstjänst. I sommar ska jag fjällvandra upp på Kebnekajse och åka till Roskilde. Jag har även anmält mig till en makeup utbildning på Sara Flygare till hösten så jag väntar på besked!

Taggat!

RSS 2.0